Wednesday, 28 December 2011

HoliDay .

Assalamualaikum . haha .  Oke , tahun nie Family aku holiday dkt Perak je . Haha . Mama n Babah tak boleh nk cuti lme2 . Hahaha . Mama aku keje nurse , babah plak bahagian pelancongan . hahaha . Nk promote sikit . Nie syarikat babah aku pnye promosi . Nk pegi tmpat lain pon boleh , kecuali nk g mati . Tu babah aku  tak pernah ckap plak . Nk pegi contact aku . hahaha .
Oke , dah merepek dah nie . hahaha . Family aku bercuti dgn Family Mak Andak aku n kite orang tido kat rumah kak Long aku . hahaha . Mcm korang kenal je . hahaha . Oke Family aku g Perak hari Sabtu . Pergh , jalan raya kat Perak tu TEROK btol . Siyes , byk gle lubang2 .
  (kacau org tido je) hahaha . Ssh gle nk crik umah Kak Long tu . Smpai umah dye je hujan turun . Sedih lah gak . tapi plan mama n babah aku tak ganggu pon . Btw, aku dah 4 tahun tak jmpe Kak LOng tu . Last aku jmpe dye mse aku darjah 4 hahaha . lame knkn?? hahaha . Erm, anak dyepon dah besar2 .hehehe . dye ade dua org ank lelaki . hehehe . Hensem lah gak  
hahaha . Oke dah ! hahaha . Mse hari Sabtu tu , family aku g umah dua pupu aku . Mama kate : Dah 20 tahun tak jmpe . Pergh, lme gle . Kite orang smpai cne je 2 jam perjalanan . Sesatlah , kete rosak . mcmcm dugaan tyme tuh . Lapar gle pon ade tyme tu .hahahaha . Smpai je kami terus dipelawa mkn . ape lagi aku serbulah .hahahaha . Mama kte :wat pe nk malu , saudara sndiri .huhuhu . oke , blek dri umah tu nk Asar dah . Smpai kat umah Kak Long je . aku tros duduk penat gle . hahaha . Mlm tu aku org pertame yg tido . hehehe .Mmg selame ini kat ostel aku org pertama yg tido . hehehe . Esoknye , aku org yg pertame kot  yg bgon  . Hehehe 
Pagi2 buta mama dah kuar bli Sarapan . hehehe .lpas sarapan tros g TELOK SENANGIN .
oke , smpai cne je kite org mcm org first yg datang . huhu . Smpai je aku tros pasang khemah . hehehe . lpas pasang khemah ape lagi terjun laut lah . kehkehkeh . Oke tak matang langsung perangai aku kat cne . huhuhu . Act , aku mmg tak matang pon . 
Gmbar ni aqil yg amik . Buruk kot .
tyme nie tak rmai org .
Ni operasi tanam Aqil . Oke , lelaki tu bkn pkwe aku ! dye sepupu aku kot. 
dan ini hasilnye . hahaha . first tyme buat nie .
nie Aqil .
Nie sje je wat lme2 nk kena kn dye . maklumlah nakal kn .
Tyme nie aku tgh membebel . hahaha .
Nie babah n along a.k.a. ABANG KANDUNG . huhuhu .
Babah sibuk dgn pancing kesayangnye tu .
oke, nie abg aku yg NERD !
hehe . posing maut lah Aqil .
Nie family besar aku .
Mandi lagi .
Aku mandi 5 jam plak kat sne . lme gle !!
7 -
 Klau pandai , Cari lah aku yg mne ??

oke, tgklah video nie . Aku buruk gle !! hahahaha .
okelah . The End of our story . Holiday kali nie aku seronok gle . Even muke aku rentung or burn . hehehe .
Btw, nnti jgn trkejot plak tgk mke aku hitam . Muahahaha .
assalamualaikum ! huhu . 

video

Monday, 19 December 2011

Lonely .

Assalamualaikum . Aku rse sgt keseorangan sekarang . 



Hmmm, aku tak tahu nk lepaskan kat spe?  serious ! aku rse lonely giler+sedih+takot+sedih sgtsgtsgt . HMMM , kawan yang rapat dgn aku tak online plak tuh . Aku nk call AQILAH , tpi takot kacau dye lah plak . Aku nk call ADLIN, hmmm, bdk nie ssh sgt nk on phone . Bdk nie dgn buku lah skang nie . NISHA PLAK, bru je offline . boring gle dok umah nie . dahlah sorang2 je ank pompuan . aku nk lpak dgn along n aqil , dye org kate aku nie pompuan so tak bolehlah lepak dgn dye org . Dahlah tak boleh kluar dgn kawan2 . almaklum lah sorang2 je pompuan . okelah , aku nk storymory kat FATIN ANISAH . nasib baek ade dye ! okelah . k.bai !

Saturday, 17 December 2011

Rindulah tyme Form 1 .

Assalamualaikum . Dah lme tak update blog nie . berhabuk dah . hahaha . merepek je .okey lah blek pada tajuk tu siyes rindu gle tyme form 1 . hahaha . First skolah menengah aku SMK Ungku Azi, Sabak Bernam . Hahaha . tpi malang nye aku kne wash dgn dgn senior Form 2  . pergh, sedap gle kena wash dpn org rmai plak uh . ske hati je dye je . padahal bru form 2 senior Form 4 pon tak kecoh mcm dye . hahaha . dah lah . pnat ckp psal dye . pastu hari khamis tu aku ngadu kat mama kesayangan aku . Mama ckp kak ngah dpt tawaran SMK Sek 18 n mama amik kak ngah hari Jumaat . ( Ade satu hari je aku nk bersme kawan aku kat ctu ) . hahaha . first2 , nk nangislah gak . tapi mama nk sklah yg dkt , so aku pergi jelah . mse hari Jumaat tu babah kesayangan aku bwk byk gle KFC . pergh, dyeorg melantak gle . hahahaha .
02.01.2010 - 22.01.2010

25.01.2010 - smpai skang ..
Aku daftar kat SMK SEk 18 pada 25.01.2010 . hahaha . Cuak gle lah . mmsok2 ade byk org pkai baju biru a.k.a baju batik lah . hahaha . Takot gle . dahlah kne bawak BAK . hahaha .pastu kmas barang kat dorm KHADIJAH n tros g PKNS jahit lencane kat tudnug . hahahaha. bleh plak kuar tu . dah lah first day . ish3 . Aku blek skolah blek kol 12.30 ptg , tros g klas 1 ALi nk daftar klas ape . Act, aku bdk pk kat sklah lme . aku sje je tukar kat cne aku amik ERT . huhu . Ekonomi Rumah tangga tu ! hahaha . spe kte ERT senang ? sssh lah gak ! Puan Mazu yg msokkn aku klas 1 ANAS . pastu ade sorang mamat nie dye tlg hantar kan aku kat bilik Mathematics . hahahaha . takot gle . Masok2 je ade sorg hamba ALLAh nie tegor aku msok . hahahaha . Farahin kte , first2 dye tgk aku kat klas KEREK gle . Tpi bile dah knal bising gle dlm klas tu . aku paling ske bergaduh dgn ank zawawi  , mstilah bising . hahaha . Bestfriend aku tyme uh NAshrah . hahahaha . pergh, satu geng yg tak pnah brpisah tyme form 1 dlu . hahahaa . aku ade geng lah bak kte org . hahaha . dah lah penat nk taip lagi . usha jelah gmbar nie .
Nie lah bdk perempuan 1 Anas .

camera n camera 


2010

Hello !! I' m not ank macha !
gmbar nie COMELLLLL ! hahaha .
gmbar nie buruk so tak pyah nk bsar kn  . hahahaa.
gigigi .
Ske gmbar nie 

Muke tak matang langsung .
khady+fatty
tak matang..

Thursday, 24 November 2011

HaNgOuT MiDvALLeY ..


Salam . Aku hangout kat midvalley . (23.11.11 Rabu ) hahaha . First tyme kuar dgn kawan+kak senior . Pergh . Best gle+gelabah+segan+seronok+enjoy gle+malu+takot sbb takot hilang n ramai gle laki2 . hahaha . First tyme aku main boling kat mid tu . hahaha . Akak aku n qila yang ajar aku . hehehe . Hari tu aku asyik tersengih je . hahaha . Dri pagi sblom jmpe aqilah lgi aku dah senyum sorang2 . hehehe . Aku dgn akak aku yang habis kan main boling sbb aqilah dgn akak dye g tgk wayang . hahaha . Yang pasti aku kalah 47 je point aku . hahaha . Then, pegi jalan2 dgn akak aku . dye cte mcm2 smbil pengang tangn aku . hahaha . takot aku hilang . So SweeT !! Lepas tu aku tgk wayang dgn akak aku cte TOweR HeISt . Aqilah n akak dye n mak dye pon tgk wayang cte AkU BukAn TomBoy . hehehe . Cte tower heist tu best lah gak . Even ade part yang aku tak faham,  aku wat2 faham je . hikhikhik . Nie gmbar tyme kat mid tu . Even aku dah msok kat Facebook , tpi aku still nk msokkn kat blog aku . hekhekhekhek .
KaK Salisa n KaK Neb
Ske gmbar nie . Nmpak kerek .
Hikhikhik . Kami CoMel .
Alolo, sweetnye !!
Hello ! nie lagi sweet !!!
Tyme kat Masjid HIdayah Sek 18 ..
Hahahaha . Tyme nie tak de org so masjid uh mcm kitaorang yg pnye . hahaha .
hahahaha .
otw blek umah . (muka aku buruk kut )
Dah lah nk off dulu . hahaha . 
Bbaaiii . Salam . Daaaaa~

Sunday, 20 November 2011

Nie lah jadi biler syiera boring ... (merepek)



Salam.. Hmmmm, usha jelah ea.. Huhu . Nie yang aku akn wat biler
boring take some picture likes this .
Farahin yg lukis bende nie .
Bnde nie dalam file yg kat bawah tu .


syiera n nisha
sweet sangatt2 .
Actually, gmbar bear tu bantal kesayangan aku . Kakak aku agi . huhu .
Aqil selalu berebut nk bantal nie . Tapi malangnye akak dye terlalu baek nk bagi . hehe .
Love tu aku dgn Raudah wat tyme ERT tyme cikgu ajar wat elektronik . huhu . 
Syeera colgate . Gelaran Colgate tu diberi oleh Nashrah Kamsani .

Okey lah . Nk wat smthing . huhu . Salam . Daa~

Sunday, 13 November 2011

Jamuan 2 Hamzah Hebat ..

Salam.. pergh, penat giler semalam jamuan GEMPAK giler . Best+sedih+gembira . haha . tahun lepas aku tak pon g jamuan 1 anas, sbb babah n mama aku tak bgi . hehehe . (maklumlah anak perempuan sorang) huhu . Ushalah gmbar nie :
Sayang cikgu Junainah .

Penat tangkap gambar .

Ketua kelas berucap . (lambat gler)
Budak laki 2 hamzah .
Kenangan bersam kelas .
Gelabah maen game musang berjangut .
game uji minda .
Arifah+syiera+aishah .
Game cari gula dalam tepung+garam . hehe .
RAudah +Puan Junainah+Syiera .
Nie hasilnye !
Amboi fatin .
Tymee tunggu laki2 .
Air pancut kat blkng .
Add caption


Kami giler camera!
The end . Tu je best giler . dah lah penat nk upload byk2 . hehehe .
JAMUAN 2 HAMZAH GEMPAK 13.11.11
(balek je terus txt dgn akak manje) hehe
Salam . Bai .