Thursday, 19 December 2013

2013 MEmaNG SUPERBBBB!!!!!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuhh ...
Ehemmm ehemmm ..
Fuhhhh fuhhhh..
Beghabuknyaaaaaaaaa....
Seriouslyy, dah lame gle tak berblogging niiee . hehehe .. RINDUU MEEHHH !!
Act, aku lupe password aahhh .. Lasty, setelah digodam2 dpt jugak aku password blog nie ..
Hahahaha ..
okeylahh ..
2013 ??
Pada awal tahun tu seriusly sedihhh gle sbb result PMR pon tak bagus mcm kawan2 .
Tapi ALHAMDULILLAH !!
Bersyukur syiera bersyukur ..
Jap  nak tahu ke result PMR aku ??
yela2, 8A 1B ..
B ape??
mcm biaselahh English lahhh . hahahaha ...
okey daaa...
hmmmm, jeles gle ehh .. Ramai gle kwn aku pindah ..
Tung ahh pindahh . Aku nie still kat 18 HEBAT tu . hahaha ..
Aku tahun nie kelas 4 UTHMAN BIN AFFAN . kelas nie mmg superb (Y) 
Aku sedar kelas tu bdk 8A ke bwh je . Cikgu kate kelas aku nie bkn kelas kawalan so bleh sumbat bdk bru byk2... tyme tu aku, seha, husna, abey, aishah, zaff, alaaa semua lahh dah tekad nk tunjukkn yg kteorg nie walaupun bkn kelas kawalan akn dpt result yg BAIK dri dorg !!
k syiera sabar ..
hahaha
geram lahhh ..
Agak2 dlm 30 lebih lah yg pindahh ..
Batch 97 lah pling ramai pindah .
Lepas je dorg pindahhhh .. byk gle bnde baru kat 18 .. hehehe
and aku pon tak sangka yg aku aktif gle ehh tahun nie ...
bayangkn aku smpai 2 bulan tak masuk kelasss...
lagi 2 minggu nk exam akhir tahun baru au nak masuk kelas ..
tyme tu gelabah gle nk catch up pelajaran yg tertinggal ..
cikgu smua dh risau sbb byk sgt tak cover laggii ..
dah lah kelas aku banyak gle cikgu practical tahun nie ...
Antarenye :-
cikgu Saha (cikgu paling hensem yg pnh aku dpt)
cikgu ummi (cikgu bio)
ala tbe2 tak ingat .. hehehehe ..
Aku paling rapat dgn cikgu Saha tu ..
hehehe 
hensem mehhh ..
2013 nie aku msok mcm2 competition "tak sanggkee o000 sebenarnye"
First aku masuk persembahan padang untuk NATIONAL DAY ..
pergh, dorng kate best pengalaman nie ... taapi hampeeehhh .. bosan glee .. dh juru utama dye garang2 ..
pastu kena berjemur plak tuuu ... haih . habis ereng ... hahaha .. ereng? hangus laahh ..
tpi aku ske gle tyme dpt elaun tuu .. hahahaha .. yela,, spe tak ske dpt duit kn?
aku dpt RM 262 je . sikit kn?? yela hbis kne tolak sbb ponteng 3 hari .. hahahaha .
Second plak aku masuk PAINTBALL TOURNEMENT !!!!
okey nie sangaaaatt besssstttt gileeeee .....
seriuslahhh paintaball mmg pengalaman yg sgt bestttt
yg masok aku+seha+lin+atiq+husna+izzati
hahaha ..okey semangat gle eehh nk cte psl paintball niieee
hehehehehe
mule2 kteorg wakil negeri dulu ..
nk  tau mcm mne aku bleh terpilih??
hahahahah .. ujian kemasukan dye mcm nie .
kteorg kne shot pallet tu kne sebuah botol .. botol kecik plak tuu ..
dah lah kne buat 3 care .. 
1) berdiri
2)duduk
3)menyiarap weyhhhh ... Malu gle tyme niee .. dah lah menyiarap dpn laki hujan plak tuhhh .. memang melekat ahhh ..
hahaha
then tyme shot tu aku score ..
then dpt lhh masukk ..
tournenment negeri kat SMK SUNGAI PUSU .. 
kteorg trainning kat EXTREME PARK .. perghhh abg2 kat sne mmg ahh superb .. baik gleeeee 
smai blanje kteorg makn burger king lahh
aku dpt kasut oo00 dri abg IKQWAN KHAN .. kasut puma ori weyhhh ..
sila lah jeles~~jeles lah~~ hahaha . okey syie ..
tyme negeri tu aku reserved je .. pemain simpanan+camera girll
dorng mmmg terbaik lahh . walaupun hujan tapi kami tetap menang .. 
JOHAN weyhh ... *jap nak bangge japp 
hahahahaha
pastu kteorg move foward and gi kebangsaan nye tournenment ..
kebangsaan kat MELAKA .. hahahah ..
melaka here we goooo ..
okeyyyy .. emmmmm ..
kteorng kalah .. sedihh ohhhh ..
tapi tak pe takde rezeki lorhhhhhh ..
hahaha
third plak aku masuk HELICOPTER COMPETITION ...
pelik right??
aku msok bnde nie ..
hahahaha
yg msok aku, mira, seha,anna ..
hahahaha
semuanye msti bersama seha... hahahahahaha ..heli nie plakk . dh lah tak tahu pape .. 
cikgu ROSLAN a.k.a PAPA LAN kate: kita nie cahcah pro je .. hahahaha
so kteorg gi lah kat UKM BANGII  .. ahahaha .. sesat oohh .. byang dlm kete dri puchong ke 
shah alam 2 jam 45 minit .. dah bleh smpai melaka dahhh ..
hahaha
helicopter nie pon best gleee .. ade fasilitator yg baikk .. hahaha .. hensem plak tuu .. hahahaha ...dah lah kteorg bdk sek lawan dgn bdk asasi lah politek lahh smua mmg bahagian bnde alah nie ..
hahahahaha
 okey2. 
lasty kteorg tmpat ke-4 .. so tak leh gi dinner ..
hahahaha
okey tu jeahhh .. tpi mmg superb ..
PENGALAMAN+memori+detik YANG PALING BEST+SUPERB+AWESOME tahun 2013 ..
mmg honeymoom year betul ..
hahahah ..
okeyy ..
sekian, wassalam .

Tuesday, 14 August 2012

DiKiR PuTeRi Smk Seksyen 18 HEBAT !!!

Assalamualaikum . Hai ! 
Dah lame tak update kan maklumlah busy dgn exam . haha .
Hmmm, aku nk cerita pasal DiKiR PuTeRi Smk Seksyen 18 HEBAT !!! 
Ahli dikir2 itu ialah :
1. PUTERI NUR SABRINA 
2. NUR SYAHIRAH
3. NURUL SYAHIRAH
4. NUR AIN SALEHAH
5. AIN NABILA
6. WAN SOFWA
7. ANIS SURAYA
8. NABIHAH HUSNA
9. NUR IZZATY SOLEHAH
10. AQILAH HANIM
11. NUR AQILAH .
Tak ramai pon .Yang jadi tukang karut PUTERI . 
Yang main kompang AQILAH HANIM  and AQILAH .
Amboi, sweetnye , dua-dua aqilah ..
Yang lebih2 tuh jadi bdk yg paling comel kat tgh tuh and melalak .
hahaha .
Pertandingan first kami dekat SMK SEKSYEN 9 . Kami lawan 10 buah sekolah . dan ALHAMDULILLAH, SMKS 18 menjadi JOHAN dalam :
1. DIKIR PUTERI
2. HIASAN KEK
(ANNA MAISARAH)
3.PIDATO
(KAK SOFIYAH )
4.BUKU LOG 
(FARHANA)

Lepas itu,  kami membuat persiapan untuk ke peringkat negeri .
Kami mendapat sokongan yang TERBAIK n TERHEBAT dari 
USTAZAH KHATIJAH n CIKGU ROHANA .
TERIMA KASIH CIKGU !!
haha . boleh plak .
Kami bertanding untuk peringkat negeri dekat
SMK(p) SRI AMAN .
walaupun sekolah tu untuk PEREMPUAN tapi raamai je KAUM ADAM .
dah abaikan je .
kammi sekolah yg pertama mempersembahkan dikir .
tapi malangnye !!
KAMI SALAH TEMA!!!
AARRGGHHHH !!
aku sedih giler .
hehe .
semua yg dari smkseksyen18 tak tau pape pon pasal peraturan dan tema .
tapi tak pe . kami dah buat sehabis baek dah . 
Bak kate ustazah KAMI MENANG DI HATI USTAZAH .
AAHHAAAKKKSSS .. SO SWEET .
DAH LAH PENAT TGK JELAH GMBAR NI .
KAWAN- KAWAN DIKIR .

JELITAWAN2 KOT >.<

SYIERA, AIN NABILA, SOFWA

ANIS , ATIKAH N SAYE

WOW, macam jantan .

Tgk tu , BDK STAR  pandai hias kek .

kak sofiyah semangat


aahli2 PPiM



SYIERRRA n KAK LISA

SAYE  dgn KAK SALLY PLAK .

SYIERA n PUTERI

KAMI COMEL . AHASKK ..

COLGATE !

MEREKA LAGI !!

SEPETNYE !

KAMI COMEL LAH !!

SELEKEHNYE !

BUAT MUKA PLAK ! pk comel lah ??  act mmg comel pon .



TGK KEK BIRU TU KEK TU ANNA YG BUAT . CANTIK RIGTH??


otw balek ke Smk seksyen 18 HEBATT ..


LASTLY, THANKS ..
ASSALAMUALAIKUM .
senyum sokmo !!

Friday, 27 April 2012

Kenangan outing ...

Assalamulaikum ...
sehad??
pergh, bajet org bce je ..
oke ,, nk cakap pasal outing . Act, outing nie dah lme dah .
sori kawankawan ,aku busy sikit . hahaha .
Nk ckap somethings sebelum awk tgk video nie ..
~ jgn nk gelak ke ape2 ke.
 ~hmm, jujur ckp muke aku buruk sgt time nie . Tapi stil c0mel .
~sori video agk lme .



act, ade lagi tapi tak msok plak .

Friday, 23 March 2012

Result exam ..

Assalamualaikum  !
Aku dah lpas first exam dah .
Result aku tak lah bagus mne . 
Sedih sgt tgk result aku , orang lain semua 9A , 8A , 7A , 6A . 
Aku 5A je . Hmmm, Alhamdulillah . Tapi bagi aku result nie tersgtlah trok . 
Sbb kwn2 smua pandai2 belaka .
Result aku ade 3B , 2C . Oke, aku c 
BAHASA ARAB = 63% and SENI =64% 
Orang smua sibok ckp : "Npe tak mintak markah ??" 
aku malas lah nk merayu2 or wat eva . 
Dah tu je aku mampu buat nk wat mcm mne .
Tapi kawan2 n akak aku kte : Tape, syiera . Nie baru exam first . Nnti try lagi ea .
Oke aku akan try .
Tapi seseorang kwn hendaklah bantu kwn nye . 
Betul tak statement aku nie???
So , korang pelease lah beri tunjuk kat aku nie . 
Cikgu AMARlina kate : Korung jgn nk kedekut ilmu tau . nnti tak berkat . 
And  dye ckp klau kte gagal sekali tak bermakne gagal selamenye . 
Thanks cikgu AMar . Cikgu telah menaikkan semangat saye nk belajar smpai PHD . haha .
Btw, nme cikgu nie AMARLINA . Dye sruh panggil Cikgu Amar je. hehe .
kawan2 pelease tolong sgtsgt bantu aku dlm pelajaran .
klau aku nie termain-main tegur jelah .
InsyaAllah , aku akn terima teguran kamu2 smue . hehe .
Doakan kejayaan aku tau . Cita2 jauh lagi nie . haha . Aku pon akn doakan korung .
Nie budak-budak 9 A's 2012 . InsyaAllah ..
Amiiiiiinnnnn...... 





Sorry, yang tak de gmbar korang tu . Tapi korung ttap kwn aku yg akn dpt 9A's tu .
hehe .
Tapi kte jgn juz cakap je. kte kena usaha gak tau .
Hmm, tak lupe gak kat abang kesayangan aku .
Along ,
 Angah tau kau boleh buat . 
Kau kena tunjuk kat adk kau yg comel nie yang kau boleh dpat 9A+
Chaiiyoook!!! Along . Tapi jangan asyik nk tido je tau kat ostel tu . Awak nk SPM ! 

hehehe . sorry Along . Please !!! along ajar angah sekali tau !!
*aku bkn nk promote abg aku yg tak hensem  nie . Juz nk berpesan dri jauh je .
btw , untung tau ade abang tau . Rase diri mcm dilindungi lah . pergh, ayat pOy0 je.
okelah ... nk out dah . ASsalamualaikum . Sekian .

Wednesday, 14 March 2012

Mimpi yg menakutkan .

Assalamulaikum. oke, pasal mimpi . Ni mimpi mlm smlm .
 Aku mimpi aku pindah SMK Seksyen 7 dkt dgn rumah aku tu . 
Oke , aku nangis gle mse mama kte :
 "Kak Ngah , mama nk Kak ngah belajar kat SMK Seksyen 7" . 
Lepas tu , aku msok bilik tros nangis , nangis dan menangis .
Aku tak kluar lansung blek . 
Pergh , hancur gle hati aku tyme tu .
 Rse mcm mama tak nk ank dye blajar je . 
Aku tak tau npe aku tak nk tinggalkan SMK Seksyen 18 HEBAT n berpindah kat SMK Seksyen7 .
Nak kte aku tak de kwn kat situ berlambak2 kwn aku kat situ . 
Maybe faktor sekolah tu trlalu kamcing antara pompuan n laki kot . 
Ending mimpi tu aku akur kate mama n tros pindah meninggalkan kwn2 kat SMK Seksyen 18 HEBAT tu . Setiap kali aku nak g SMK Seksyen 7 tu aku akn menangis .
Siyes, tak sanggup aku nk berpindah dri SMK Seksyen18 HEBAT .
*tapi tyme Form 4 nnti klau dpt twaran pindah KOT .
haha .
The End or my story .
   AKU SAYANG SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SEKSYEN 18 HEBAT .

Tuesday, 13 March 2012

positive and negative character of me by Aqilah Hanim .

Assalamualaikum . pergh , dah lame tak update blog nie . 
tak idea nk tulis ape . haha . oke, tgk ape bende kat bwh nie . 
sebenarnye bnde nie made by 
AQILAH HANIM BINTI MOHD NASIR .
 dye bkn ank M.Nasir or wat eva .haha .Bnde nie dibuat ats arahan seorang ckgu india ,
 dye relief tyme tak de ckgu . lpas tu wat lah bnde nie . haha . oke tgk lah btol2 tu . haha .

bnde nie sebenarnye kat kertas tapi aku sayang gle bnde nie . 
Sampai nk scan bnde nie masok dalam blog haha .
 Tgk aqilah betapa aku sayang nye bnde nie . hahaha .
 Aku harap kau pon bnde tu dgn elok . hehe . 

Positive character :
1.Jujur/Honest
haha . Act aku tak delah jujur sgt pon . Mcm my SIS . haha .
2.Punctual
Punctual ??? haha . Mcm tak je .
3.Respons
respons ? hmm, btol kot .
4.Protects Friends 
 Hmm, spe sanggup tgk kawan dye dalam keadaan susah . haha . 
5.Kind 
Kind ?? Mcm plek je . Aku dah lah selalu sakitkan hati korang .
6.Hardworking 
Hmm, ntahlah . NO comment .
7.Cute 
Mmg btol kot . haha . *keningkening

Negative character :
1.Terlebih jujur .
Hmm, btol kot . Kwn2 aku selalau kate ayt nie : Syiera , ko nie terlebih jujur lah ! haha .
Klau tak jujur nnti dye tak tau ape bnde yg kte nk smpai kan . hehe .
2.Muka kerek 
muka kerek nie dah dipersetujui oleh Cikgu Ramli Idris n Puan Komathi .
Asal msok 3 ali je . Ckgu msti aku tgor pasal mke aku yg kerek nie . haha .  
Ayt ckgu mcm nie : Syahirah , Kamu tak bleh nk senyum ke ?? atau 
Syahirah , kenapa dgn kamu ?? Cbe senyum sikit . 
Padahal aku nie ske je promote gigi aku nie .
3.terlebih manje ??
Tak pon lah . Aku ngade2 je 
4.sensitif .
Hmm, perempuan dah mmg mpunyao hati yg lembut .
5.Emosional .
hmm, ntahlah
6.Panas baran 
Hmm, btol kot . AKu ikot babah aku . LIke father like daugther .
7.Cakap lepas
Bnde nie aku rse sgt btol . Aku nie klau brckp tak pnah fikir fulu .
so spe tak nk sakit hati tak pyh ckp dgn aku .

Oke lah . Bnde nie ade btolnye gak . haha . Thanks Aqilah . No body prefect in the world . 
Aku akan try perbaiki kelemahan aku . 
Klau spe2 nk tgor psal perangai aku yg tak elok tu, dipersilakan tgor aku . Makaseh ea.
Daa. out dulu . Nk g PPAs nie. salam . 

Bdk nie yg buat kertas tu .
Aqilah buat khas utk bdk ats nie . hahaha . sje je nk tyg gmbar . haha .

Friday, 27 January 2012

seronoknye hari nie ..

 Assalamualaikum . Hmm, hari nie aku bgon awl gle . Hahaha .
Yela , first tyme g library aka PPAS nie .
Babah yg hantar aku . Babah hantar awal kot . 
Pkol 9.34 am dah ade kat dpn pintu PPAs tu . 
Babah pnye lah risau + sayang kt aku smpai sanggup  tunggu NIsha dtg .
Tak lme kemudian NISha pon dtg . hahaha . 
oke , aku dgn nisha kekok gle .hahah .
Malu kot, Dah lah kne tgor dgn seorng wanita nie . hahaha .
oke ,tyme terpakse tembal kn muke nie . haha .
Siyes ! aku tersangat2 kekok dlm lib tu . 
Dlm lib tu , mate aku pnye lah tak reti dok diam .
 Asyik nk pandang org je . haha .
Maklumlah, sye nie bkn baek mne pon . 
 Ramai gle org yg aku knal kat lib tu .
Ade student SMK SEKSYEN 18 HEBATT !! 
Ade student SMK S7 !
Ade Kak Izzati Husna ! 
Ramai lagilah ..
Niat utama aku g lib tu nk wat perbincangan sivik . 
tapi , last2 tak jdi . 
hahaha.
Siyes , mate aku dlm lib tak reti dok diam . 
Asyik usha org je . haha . 
Aku dok semeja dgn AIN , MASYITAH , 
HANIM , ADLIN , NISHA .
hehe . 
Aku jln2 kat atas Aqilah yg ajak . 
Then ternampak kak ijat dlm stu bilik  tu . hahaha . 
Lpastu turun bwh blek . Turun bwh je .
ade org suruh naek bwk buku plak .
Then, mse nk solat .. 
oke , dlm surau ade smthng yg lawak berlaku .
 Membuatkn semua orang batal solat .
hahaha .
lepas solat je , tros jmpe kak Ijat .
hahaha .
oke , best gak story mory kat dye .
Cte lah pasal perubahan SMK Seksyen 18 HEBAT .
cte pengalaman kne marah dgn warden . 
Kak ijat cte pasal sekolah baru dye .
Oke , kte org lepak kat lantai je .
haha . ramai gle akak2 f4 lalu stu .
Aku asyik senyum je . tak tau lah npe . hahaha .
tapi rse kekok biler dgn kak ijat .
haha . dye kuruslah .jeles gle kot .
hahaha .
 tgh2 borak2 dgnkak ijat atas karpet tu .
tibe2 terserempak dgn Syazwan .haha . member lame .
tyme skolah rendah .
Act, jmpe ramai lagi . AJmal , Izwan , Suraiya . 
aku dpt pelukan percuma tyme tuh dr suraiya .
hahaha .
 dye org ajak aku lepak dgn dye org .
Tapi aku seganlah dgn dye org . even aku rapat gle tyme skolah rendah .
haha . tapi dye org potong line aku tgh borak2 dgn kak ijat . haha .
tapi tak pe kwn pnye pasal .
hahaha . 
Lme gle aku borak dgn kak ijat . 
Smpai ADLIN n Hanim dah blek umah pon aku tak tau .
lme gle !!!
haha . Kak ijat  sgt sporting mcm akak sye !! haha .
Aku sengeh je tyme tuh .
Dah hbis brborak tuh , Kak ijat yg tolong hntar kn smpai askelator je tapi .
hahaha .
Maklum lah , saye nie penakut sikit .
haha . Harap je ex-student silat gayong , tapi penakutnye sgt2 .
Kak Ijat pon akui aku nie penakut . hahaha .
Dye kate sme mcm ADK dye .
haha . sori !
Aku smpai meja je Adlin dgn HAnim dah blek . haha .
tak sempat nk salam .
haha .
Sori adlin n hanim .
Btw, thankslah send me the selipar .
Eee, ayat rojak !

Aku , ain , Nisha and Masyi je yg tinggal .
Ain plak jap lagi nk g kafe .
Aku dgn nisha g lah round2 kat PPAS tu , haha .
kite org nmpak ade org kne marah dgn pak gard .
Yang kne marah tu kwn aku bdk Smk S7 .
Dye org bising sgt . then ,apalagi pak gard tu marah lah mereka .
haha .
Sian aku tgk .
Lepas tu, aku dgn Nisha g lah tmpat bdk2 .hahaha .
Oke , nie gmbar nisha kat satu pokok bsar .
Sori lah Adlin ,Ain , Masyitah , Hanim . tak sempat tangkap gmbar korang .
sori !
Out je dri tmpat bdk2 , jmpe kak ijat lagi . dye nak blek dah .
Dye kate dye naek Alpard . haha . Sekali kena kelantong dgn dye .
hahaha .
Dan nie antara shot2 nk balek dah nie,  tunggu babah aku  n mama nisha kat luar
alolo, comel nye !
peace .
No comment .
haha . tapi hari nie seronok lah gak . hahaha .
Tapi still rindu akak sye .
haha .
Sori tak best .
la, aku kesah ape . Nie blog aku bkn blog korunk pon . hahaha .
ASsalamualaikum .
Happy birthday to my senior .
Act, esok tapi tak pe . awal 2 bagoss . haha .
Selamat hari lahir lah kak Salisa ea .
Act again ,aku wat post nie smlm . then tak siap ,so smbunglah hari nie . hahaha
 wat eva lah .
babai ~