Friday, 23 March 2012

Result exam ..

Assalamualaikum  !
Aku dah lpas first exam dah .
Result aku tak lah bagus mne . 
Sedih sgt tgk result aku , orang lain semua 9A , 8A , 7A , 6A . 
Aku 5A je . Hmmm, Alhamdulillah . Tapi bagi aku result nie tersgtlah trok . 
Sbb kwn2 smua pandai2 belaka .
Result aku ade 3B , 2C . Oke, aku c 
BAHASA ARAB = 63% and SENI =64% 
Orang smua sibok ckp : "Npe tak mintak markah ??" 
aku malas lah nk merayu2 or wat eva . 
Dah tu je aku mampu buat nk wat mcm mne .
Tapi kawan2 n akak aku kte : Tape, syiera . Nie baru exam first . Nnti try lagi ea .
Oke aku akan try .
Tapi seseorang kwn hendaklah bantu kwn nye . 
Betul tak statement aku nie???
So , korang pelease lah beri tunjuk kat aku nie . 
Cikgu AMARlina kate : Korung jgn nk kedekut ilmu tau . nnti tak berkat . 
And  dye ckp klau kte gagal sekali tak bermakne gagal selamenye . 
Thanks cikgu AMar . Cikgu telah menaikkan semangat saye nk belajar smpai PHD . haha .
Btw, nme cikgu nie AMARLINA . Dye sruh panggil Cikgu Amar je. hehe .
kawan2 pelease tolong sgtsgt bantu aku dlm pelajaran .
klau aku nie termain-main tegur jelah .
InsyaAllah , aku akn terima teguran kamu2 smue . hehe .
Doakan kejayaan aku tau . Cita2 jauh lagi nie . haha . Aku pon akn doakan korung .
Nie budak-budak 9 A's 2012 . InsyaAllah ..
Amiiiiiinnnnn...... 





Sorry, yang tak de gmbar korang tu . Tapi korung ttap kwn aku yg akn dpt 9A's tu .
hehe .
Tapi kte jgn juz cakap je. kte kena usaha gak tau .
Hmm, tak lupe gak kat abang kesayangan aku .
Along ,
 Angah tau kau boleh buat . 
Kau kena tunjuk kat adk kau yg comel nie yang kau boleh dpat 9A+
Chaiiyoook!!! Along . Tapi jangan asyik nk tido je tau kat ostel tu . Awak nk SPM ! 

hehehe . sorry Along . Please !!! along ajar angah sekali tau !!
*aku bkn nk promote abg aku yg tak hensem  nie . Juz nk berpesan dri jauh je .
btw , untung tau ade abang tau . Rase diri mcm dilindungi lah . pergh, ayat pOy0 je.
okelah ... nk out dah . ASsalamualaikum . Sekian .

Wednesday, 14 March 2012

Mimpi yg menakutkan .

Assalamulaikum. oke, pasal mimpi . Ni mimpi mlm smlm .
 Aku mimpi aku pindah SMK Seksyen 7 dkt dgn rumah aku tu . 
Oke , aku nangis gle mse mama kte :
 "Kak Ngah , mama nk Kak ngah belajar kat SMK Seksyen 7" . 
Lepas tu , aku msok bilik tros nangis , nangis dan menangis .
Aku tak kluar lansung blek . 
Pergh , hancur gle hati aku tyme tu .
 Rse mcm mama tak nk ank dye blajar je . 
Aku tak tau npe aku tak nk tinggalkan SMK Seksyen 18 HEBAT n berpindah kat SMK Seksyen7 .
Nak kte aku tak de kwn kat situ berlambak2 kwn aku kat situ . 
Maybe faktor sekolah tu trlalu kamcing antara pompuan n laki kot . 
Ending mimpi tu aku akur kate mama n tros pindah meninggalkan kwn2 kat SMK Seksyen 18 HEBAT tu . Setiap kali aku nak g SMK Seksyen 7 tu aku akn menangis .
Siyes, tak sanggup aku nk berpindah dri SMK Seksyen18 HEBAT .
*tapi tyme Form 4 nnti klau dpt twaran pindah KOT .
haha .
The End or my story .
   AKU SAYANG SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SEKSYEN 18 HEBAT .

Tuesday, 13 March 2012

positive and negative character of me by Aqilah Hanim .

Assalamualaikum . pergh , dah lame tak update blog nie . 
tak idea nk tulis ape . haha . oke, tgk ape bende kat bwh nie . 
sebenarnye bnde nie made by 
AQILAH HANIM BINTI MOHD NASIR .
 dye bkn ank M.Nasir or wat eva .haha .Bnde nie dibuat ats arahan seorang ckgu india ,
 dye relief tyme tak de ckgu . lpas tu wat lah bnde nie . haha . oke tgk lah btol2 tu . haha .

bnde nie sebenarnye kat kertas tapi aku sayang gle bnde nie . 
Sampai nk scan bnde nie masok dalam blog haha .
 Tgk aqilah betapa aku sayang nye bnde nie . hahaha .
 Aku harap kau pon bnde tu dgn elok . hehe . 

Positive character :
1.Jujur/Honest
haha . Act aku tak delah jujur sgt pon . Mcm my SIS . haha .
2.Punctual
Punctual ??? haha . Mcm tak je .
3.Respons
respons ? hmm, btol kot .
4.Protects Friends 
 Hmm, spe sanggup tgk kawan dye dalam keadaan susah . haha . 
5.Kind 
Kind ?? Mcm plek je . Aku dah lah selalu sakitkan hati korang .
6.Hardworking 
Hmm, ntahlah . NO comment .
7.Cute 
Mmg btol kot . haha . *keningkening

Negative character :
1.Terlebih jujur .
Hmm, btol kot . Kwn2 aku selalau kate ayt nie : Syiera , ko nie terlebih jujur lah ! haha .
Klau tak jujur nnti dye tak tau ape bnde yg kte nk smpai kan . hehe .
2.Muka kerek 
muka kerek nie dah dipersetujui oleh Cikgu Ramli Idris n Puan Komathi .
Asal msok 3 ali je . Ckgu msti aku tgor pasal mke aku yg kerek nie . haha .  
Ayt ckgu mcm nie : Syahirah , Kamu tak bleh nk senyum ke ?? atau 
Syahirah , kenapa dgn kamu ?? Cbe senyum sikit . 
Padahal aku nie ske je promote gigi aku nie .
3.terlebih manje ??
Tak pon lah . Aku ngade2 je 
4.sensitif .
Hmm, perempuan dah mmg mpunyao hati yg lembut .
5.Emosional .
hmm, ntahlah
6.Panas baran 
Hmm, btol kot . AKu ikot babah aku . LIke father like daugther .
7.Cakap lepas
Bnde nie aku rse sgt btol . Aku nie klau brckp tak pnah fikir fulu .
so spe tak nk sakit hati tak pyh ckp dgn aku .

Oke lah . Bnde nie ade btolnye gak . haha . Thanks Aqilah . No body prefect in the world . 
Aku akan try perbaiki kelemahan aku . 
Klau spe2 nk tgor psal perangai aku yg tak elok tu, dipersilakan tgor aku . Makaseh ea.
Daa. out dulu . Nk g PPAs nie. salam . 

Bdk nie yg buat kertas tu .
Aqilah buat khas utk bdk ats nie . hahaha . sje je nk tyg gmbar . haha .